ANTALYA / ALANYA - Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Alanya Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kadıpaşa Mah. Bostancı Pınarı Cad. No 39/1 07400 Alanya/ANTALYA
Vizyon
Sağlıklı yaşam ve toplum kurallarını öğrenmiş, çevre bilinci kazanmış, seygi, saygı ve hoşgörü sahibi, değişime ve gelişime açık, kendi özelliklerine uygun meslek alanlarına yönelebilen, özgüveni olan, bilgiyi üretip paylaşabilen, yurt ve dünya görüşüne sahip bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmak, kurum içinde işbirliği ve dayanışmayı sağlamak, rehberliğin merkezi olmak.
Misyon
Türk Milli Eğitimi´nin genel amaçlarına uygun, Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında kendi amaçlarını gerçekleştirebilecek bilgi, kültür ve becerilerle donanmış, özgüveni olan bireylerin yetişmesi için çaba göstermek, okul, aile ve çevre ile devamlı işbirliğini ön planda tutan, umutsuzluk ve çaresizliğe yer vermeden işbirliği içinde olmak, bireysel farklılıkları dikkate alarak, öğrenci merkezli eğitim anlayışı içerisinde, karşılaştığı problemleri çözebilen, örnek bir kurum olmak, ihtiyaç sahibi her bireye ulaşabilmek için tüm kurum / kuruluş ve ilgili birimlerle koordineli olarak çalışmak ve sonuç almak, kendisi ve çevresiyle barışık bireylerin çoğunluğu öncelikli hedefimizdir.
Öğretim Şekli :
08:30-12:30 13:30-17:30